CHARLEROI - KV OOSTENDE: 2-0

Charleroi vlot langs Oostende naar kwartfinale

Print
Charleroi vlot langs Oostende naar kwartfinale

Foto: BELGA

Charleroi heeft in het eigen Stade du Pays relatief makkelijk afgerekend met een onmondig KV Oostende. Doelpunten van Neeskens Kebano en Cédric Fauré zorgden ervoor dat de Karolingers doorgaan naar de kwartfinale van de Beker van België.

Charleroi kon voor de confrontatie met KV Oostende in de achtste finale van de Beker van België bogen op een stevige thuisreputatie, maar de eerste kans was wel voor de Kustboys. Elimane Coulibaly deed echter te weinig met een goede kopbal. Het zou de avond niet worden van de boomlange Senegalees, want op het halfuur beging hij handsspel in de eigen zestien. Neeskens Kebano wist wel raad met de penalty en knalde de bal droog in het dak van het doel: 1-0.

Wie dacht dat Oostende na rust een vuist zou maken, kwam bedrogen uit. Integendeel, het waren de Zebra’s die vrolijk op zoek gingen naar hun tweede. Eerst liet Kebano nog een gedroomde kans liggen, maar enkele minuten later kon Cédric Fauré wel de 2-0 scoren op aangeven van Galvez-Lopez. Doelman Dumesnil voorkwam in het slot nog dat het 3-0 werd.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Belangrijkste fases:

18’ Ook de bezoekers steken even de neus aan het venster. Na een combinatie tussen Wilmet en Berrier kan Coulibaly richting doel koppen. Geen probleem voor Mandanda.

33’ GOAL! De thuisploeg krijgt een strafschop na handspel in de bezoekende zestien. Kebano scoort voor Charleroi. De aanvaller trapt de bal in het midden van het doel, vlak onder de dwarsligger. De thuisploeg leidt met 1-0.

53’ Neeskens Kebano had zijn ploeg bijna naar de kwartfinale kunnen trappen, maar hij is iets te ontstuimig bij zijn afwerking.

56’ GOAL! Fauré scoort voor Charleroi. De thuisploeg lijkt een goeie zaak te doen. Fauré rondt een mooie aanval af op aangeven van Galvez-Lopez.

61’ Bezoekend doelman Dumesnil behoedt zijn team voor een 3-0 achterstand op een schot van N’Dongala.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!