KV KORTRIJK - CLUB BRUGGE: 0-3

Mannen van Jan Breydel winnen in Guldensporenstadion

Print
Mannen van Jan Breydel winnen in Guldensporenstadion

Doelpuntenmakers Felipe Gedoz en Victor Vazquez vieren de openingstreffer van de Spanjaard Foto: BELGA

Club Brugge heeft zich middels een 0-3 zege op het veld van KV Kortrijk geplaatst voor de kwartfinale van de Cofidis Cup. Victor Vazquez - wie anders? - scoorde net na rust het belangrijke eerste doelpunt, Felipe Gedoz verdubbelde de score tien minuten voor tijd. In de slotfase zette Lior Refaelov stijlvol een strafschop om, 0-3 was de eindstand.

Er ging veel palaver aan vooraf, maar uiteindelijk floot scheidsrechter Alexandre Boucaut de wedstrijd om 20u in het Kortrijkse Guldensporenstadion op gang. Bij KV Kortrijk moest trainer Yves Vanderhaeghe in extremis zijn basiself nog wijzigen, nadat Thomas Matton uitviel tijdens de opwarming. Teddy Chevalier mocht dan toch starten. Bij Club Brugge schoof Michel Preud’homme met zijn vleugelbacks: Davy De fauw bleef in de basis, maar begon op de linkerflank ter vervanging van de zieke De Bock. Thomas Meunier - die de topper op het veld van Anderlecht miste - maakte zijn wederoptreden op de rechtsachter.

Kortrijk begon fel aan de partij en Teddy Chevalier kreeg al meteen een dot van een kans, maar de Fransman twijfelde iets te lang en trapte de bal zwakjes in handen van doelman Ryan. De Australiër, al wekenlang de uitblinker, was ook goed bij de les na een vrije trap van Van Eenoo. Club bakte er aanvallend niet al te veel van. Castillo, Refaelov en Gedoz zaten niet lekker in de match. Henkinet moest plat op een schotje van Vazquez en met een vrije trap van Castillo wist de vervanger van Keet ook goed raad.

Pas na rust kon blauw-zwart het verschil maken: vijf minuten ver in de tweede helft ontbond Victor Vazquez opnieuw zijn duivels: de Spaanse draaischijf kreeg de bal in de zestien aangespeeld na een fraaie actie van spits Nicolas Castillo, draaide goed weg en tikte het leer voorbij Henkinet. Daarna nam KVK opnieuw het commando over, maar zonder daarbij grote kansen te creeëren. En toen Ivan Santini dan de bal toch eens voorbij Ryan kreeg, vond hij de lat op zijn weg. Tien minuten voor tijd maakte Club de wedstrijd dood: Refaelov speelde de Kortrijkse verdediging dol en legde blind voor. Een inlopende Gedoz schoot de bal hard onder het lichaam van Henkinet tegen de netten. In de slotseconden ging de bal nog op de stip na een fout na op de ingevallen Nicola Storm, Refaelov zette Henkinet voor schut met een heerlijke panenka.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Belangrijkste fases:

3’ - Teddy Chevalier krijgt vrije baan en stevent op doelman Ryan af. De Fransman schiet te zwak en lobt de bal met zijn rechtervoet in de handen van doelman Ryan. Hier zat meer in voor het enfant terrible van KVK.

18’ - Ivan Santini controleert de bal met de borst en schiet dan in de draai op de paal. De Kroaat wordt afgevlagd voor buitenspel.

25’ - Castillo haalt hard uit na een vrije trap van net buiten de zestien. Doelman Henkinet tipt de bal met zijn vingertoppen uit de kooi. De corner levert niets op.

28’ - Thomas Meunier gaat stevig in duel met Lukas Van Eenoo. De Rode Duivel gaat met de voet vooruit. Hij heeft wel de bal maar ook de enkels van Van Eenoo worden geraakt. Scheidsrechter Boucaut ziet er geen graten in en laat doorspelen, tot grote woede van de Kortrijkzanen.

44’ - Teddy Chevalier van Kortrijk krijgt wel geel: de Fransman verliest de bal en gaat dan driest door op de enkels van Gedoz. De aanvaller komt goed weg met een geel kartonnetje.

51’ - GOAL! Castillo neemt de maat van Poulain en speelt dan gepast in op Vazquez. De Spanjaard legt Chanot in de luren en prikt de bal koeltjes tegen de netten.

61’ - Ivan Santini kopt een voorzet van Van Eenoo op de lat. De Kroaat wordt afgevlagd voor buitenspel. In de herhaling zien we dat de spits niet in offside stond.

69’ - Castillo gaat te opzichtig naar de grond en krijgt geel van scheidsrechter Boucaut voor ee, schwalbe.

78’ - GOAL! Refaelov tovert een actie uit de rechtervoet in de zestien en schuift dan door naar Gedoz. De Braziliaan trapt de bal onder het lichaam van Henkinet binnen. Match gespeeld!

90 +2’ - GOAL! Storm gaat voorbij Capon en de rechtsachter maait de invaller neer. De bal gaat op de stip. Refaelov wijst Timmy Simons aan maar de Brugse kapitein past vandaag. De Israëliër stift de bal heerlijk met een ‘Panenka’ over doelman Henkinet.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!