Amerikanen op 11de cup Michel Wanten

Print

Foto: Sofie Neuteleers

Berkenbos

Heusden-Zolder - Vorig weekend namen zo'n 100 gymnasten uit 5 verschillende landen deel aan de 11de cup Michel Wanten, georganiseerd door turnkring Moed en Volharding Berkenbos.

Ook dit jaar mogen we weer spreken van een succesvol weekend.

Zo'n 100 gymnasten met 19 verschillende clubs uit 5 verschillende landen namen deel: Engeland, Luxemburg, Nederland, Texas-USA en België.

Het was toch wel een speciaal gevoel toen de Amerikanen arriveerden op de podiumtraining. De Amerikaanse gymnasten hadden een mooi niveau. Maar zij niet alleen, de verschillende clubs en gymnasten waren zeker aan elkaar gewaagd.
Het was dan ook voor de toeschouwers een fijne wedstrijd om naar te kijken, zowel de 2 wedstrijden op zaterdag, de wedstrijd op zondagvoormiddag en zeker de finales per toestel op zondag namiddag waar er zeer sterk werd geturnd.

De deelname van Tisha Volleman is zeker een vermelding waard, deze Nederlandse van Flic-Flak Den Bosch nam in mei dit jaar nog deel aan het Jeugd EK in Sofia. Zij behaalde dan ook de éérste plaats in het FIG niveau. (Cat 3)
Maar ook onze eigen Natascha Jacobs kwam uit in dit FIG niveau en behaalde hier heel mooi de 2de plaats achter Tisha.
3de werd Eline Vos, ook van Flic-Flak Den Bosch en lid van Jong Oranje.

In Categorie 2 werd het een mooie mix van de verschillende clubs van de verschillende landen die zich een weg naar het podium probeerden te turnen, maar de Amerikaanse Johnson Kaytlyn was duidelijk iets sterker dan de rest.

En in Categorie 1 op zondag was ook de Amerikaanse Henry Courtney net ietsje sterker. De rest werd ook weer mooi opgevuld door de verschillende landen.

In Categorie 4 waren het vooral de Nederlandse clubs die zich op de voorgrond turnde. Maar onze eigen turnsters van Berkenbos Jolien Achten en Evelyn Neuteleers bevestigde
hun werken toch met een stevige 5de en 6de plaats.

Bij deze melden we al even de datum van volgend jaar: 27/28/29 november 2015.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio