Michael Rösch 50ste in openingsmanche WB biatlon

Print

Michael Rösch is woensdag op de vijftigste plaats geëindigd in de twintig kilometer individueel op de openingsmanche van het Wereldbekerseizoen biatlon in het Zweedse Oestersund.

Voor Rösch was het de eerste keer dat hij tijdens een WB-manche de Belgische kleuren verdedigde. Hij hing lang rond de veertigste plaats, maar kende in het slot nog een kleine terugval. De in november 2013 tot Belg genaturaliseerde Duitser kwam na 1u01:01.7 over de streep, 7:36.1 trager dan de Noor Emil Hegle Svendsen (53:25.6), die een foutloos parcours aflegde in de Zweedse sneeuw. De Franse olympische kampioen Martin Fourcade stelde zwaar teleur en moest vrede nemen met de 81e plaats. De Noorse levende legende Ole Einar Björndalen finishte op de zesde plaats.

Zaterdag staat in Oestersund de sprintcompetitie op het programma, zondag wordt de Wereldbekermanche afgesloten met de achtervolging.

Michael Rösch pakte met de Duitse estafetteploeg (4x7,5 km) drie keer brons in de wereldkampioenschappen biatlon (2007, 2008 en 2009). Op de Winterspelen van 2006 in Turijn pakten ze goud. Na een dispuut met de Duitse coaches koos hij vorig jaar om voor België uit te komen. Met een wildcard mag hij deelnemen aan de Wereldbeker biatlon.