Uitzonderingen voor parkeerplaatsen bemoeilijken stadsproblematiek

Print
Uitzonderingen voor parkeerplaatsen bemoeilijken stadsproblematiek

Joost Venken Foto: Serge Minten

Hasselt -

De stad Hasselt telt heel wat uitzonderingen voor parkeerplaatsen. Terwijl gewone automobilisten het steeds lastiger krijgen om in het centrum te parkeren, blijven die speciale plaatsen voor bakfietsen, elektrische auto’s, oorlogsinvaliden, medische beroepen, stadsdiensten en autodelen regelmatig leeg staan. Dat meldt TVL.

Tegenstanders noemen de uitzonderingen die in andere gemeenten niet eens bestaan een discriminatie van de meerderheid. ‘Dat denk ik niet’, zegt Joost Venken (Groen), schepen van Duurzaamheid en Leefbaarheid. ‘Als we nu zouden zeggen dat we ongelofelijk veel parkeerplaatsen gaan vervangen door die voor bakfietsen, dan zou je dat kunnen zeggen, maar dat is absoluut niet het geval. We willen niet het omgekeerde doen en de minderheid discrimineren’, zegt hij.

Veel van die speciale plaatsen blijven leeg. ‘Ze worden niet veel gebruikt, maar ze worden wel degelijk gebruikt. We zien het aantal echt wel toenemen en we willen die mensen ook de kans geven om bijvoorbeeld hun bakfiets te parkeren, net zoals we autochauffeurs die kans geven’, klinkt het.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio