Neos kijkt achter de schermen van het koningshuis

Print
Hamont-Achel - Dinsdag 2 december had Neos Hamont-Achel weer een zeer geslaagde activiteit. Brigitte Balfoort, de bekende Royalty-watcher en vaste medewerkster van het VTM-programma Royalty hield iedereen gedurende ruim anderhalf uur in de ban tijdens haar lezing 'Achter de schermen van het koningshuis'.

Zij begon de namiddag door enkele vragen te stellen aan het publiek. Bijvoorbeeld: wat is er speciaal aan 4 december 2014? Wel, het is dan juist 15 jaar geleden dat prins Filip in het huwelijk trad met prinses Mathilde. De toon was gezet!

De groep werd op sleeptouw genomen doorheen de geschiedenis van het koningshuis van begin 19de eeuw tot vandaag en zij schuwde niet om met ons een kijkje te nemen in de wandelgangen van het vorstenhuis maar ook in de achterkamertjes en de buitenverblijven. Iedereen was geboeid door een bijzonder onderhoudend verhaal over het wel en wee van onze vorsten, hun dames, hun maîtresses, hun kinderen, hun macht.

Wie sensatie zocht was aan het verkeerde adres, want Brigitte vertelt over ons koningshuis op een integere en journalistiek verantwoorde manier. Met humor en respect. Over koning Filip was ze duidelijk, hij doet het tot nu toe zeer goed en dit dankzij de steun van een voorbeeldige koningin Mathilde. Zowel vrouwen als mannen hingen aan haar de lippen, zij bracht op een heel eigenzinnige wijze het verhaal van ons Belgisch koningshuis. Je kon bij wijze van spreken een speld horen vallen gedurende heel haar referaat.

Een groep aandachtig houden gedurende gans de spreekbeurt getuigd van klasse en bewijst dat zij heel speciale dingen te vertellen had. Zij beheerst perfect de kunst het evenwicht te bewaren tussen humor en respect en dit met de nodige kwinkslagen. Na een kop koffie en een stuk cake van eigen makelij konden vragen gesteld worden al dan niet met een pittig tintje. Zij ging overal op in, gewoon fantastisch.

Wij zijn mevrouw Balfoort dankbaar voor deze boeiende namiddag en kunnen haar overal warm aanbevelen als spreekster.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio