Fit & Gezond

Naturel of topmodel: wat vinden we echt het mooist?

Print
Een Nederlandse lingerieketen liet onlangs weten dat zijn verkoop steeg sinds het normale vrouwen voor de campagnes inzette. Het VRT-programma 'Ook Getest op Mensen' ging na of het echt zo is: zijn we meer gecharmeerd door de 'boy of girl next door' dan door het perfecte model?

Omdat het niet altijd perfecte lingeriemodellen moeten zijn, zette de ploeg van 'Ook Getest op Mensen' twee mooie mannen in. De ene was een professioneel model, de andere een naturel type. Allebei poseerden ze in bloot bovenlijf en met een Schotse rok. 65 winkelende vrouwen mochten kiezen welke van de twee ze verkozen, 78 procent van de vrouwen zei liever de normale man te hebben.

Diezelfde 65 vrouwen legden ook een computertest af, waarbij ze telkens twee foto's te zien kregen van dezelfde man, waarbij één van de twee foto's subtiel aangepast was. De vrouwen moesten zo snel reageren dat nadenken geen optie was, en uit de resultaten bleek dat 69 procent instinctief kiest voor de perfecte man. Wat deze dames zeiden, blijkt dus niet helemaal overeen te komen met hun instinctieve keuze. De verklaring hiervoor kan gezocht worden in het oerbrein, dat aangesproken wordt door mannen met brede schouders, een symmetrisch gezicht en witte tanden.

 

Niet te missen