Quiz @ SHD

Print

Dilsen

Dilsen-Stokkem - Moeilijke vragen afgewisseld met muzikale intermezzo’s en enkele ‘tot-aan-de-grens-van-elementair-fatsoen’-filmfragmenten in een volle zaal waren weer voldoende elementen om een fijne quizavond te worden, georganiseerd door de Stedelijke Humaniora in Zaal Nieuwenborgh.

Met 74 teams waaronder Blauwe Maandag, Crashdummies, Die naast ons spelen vals en meer van dat fraais zat er weer heel wat intellectueel talent in zaal Nieuwenborgh op zaterdagavond 29 november. Van deelnemer Bart onthouden we: "Evenwichtige quiz waarin je de kennis van je teamgenoten weet te waarderen". Van Wout noteren we: "Superavond waarbij je tevens heel wat oud-klasgenoten kan ontmoeten" en voor Sergé was dit de avond om met zijn vrouw terug naar zijn roots te komen. Er werd weer enorm hard nagedacht en overleg gepleegd. Weinig klachten die steeds onterecht waren en een jury die telkens in eer en geweten wist te oordelen, zorgden voor een vlekkeloos parcours. Quizmasters Marcel Vandeweerd en Kristien Rutten wisten alle vragen met de nodige dosis humor en tact te presenteren. Heel wat tombolaprijzen zorgden voor een extraatje in het laatje voor onze zesdes hun laatstejaarsreis.
Na 9 ronden stonden de leden van team Blauwe Maandag nog steeds aan de leiding. Maar ronde tien lag hen blijkbaar niet, waardoor zij op brons strandden. Op de tweede plaats noteerden we Nina’s Fanclub. Team De allitererende alliantie mag weer een jaar lang de titel van sterkste SHD-quizteam dragen. Dit team van 4 oud-leerlingen nl. Gerrit, Bart, Robin en Wout is ondertussen een vaste waarde op onze quizavond. Aan de andere teams de uitdaging om hen volgend jaar de loef af te steken. Collega’s Depaire en Moors zullen dan weer voor diverse schitterende beeld- en geluidsfragmenten zorgen. Dat staat al vast.
Ivo Aerts
Foto's: Jaak Cleven


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio