Standaard Boekhandel opent volgende week eerste nieuwe Club-winkel in Luik

Print
Standaard Boekhandel opent volgende week eerste nieuwe Club-winkel in Luik

Foto: BELGA

Standaard Boekhandel, die dit voorjaar de dertig Club-boekhandels in België overnam, gaat fors investeren in de 28 vestigingen in Franstalig België. Volgende week opent bovendien al een eerste nieuwe Club-winkel in de Rue Cathédrale in Luik. De Vlaamse vestigingen van Club, in Leuven en Gent, gaan wel eind januari 2015 dicht. Dat is vernomen bij ceo Geert Schotte.

‘In Vlaanderen blijven we enkel actief met Standaard Boekhandels, maar in Franstalig België focussen we volledig op Club. Achttien van de overgenomen winkels situeren zich in Wallonië, tien in Brussel. Al deze winkels blijven open. We willen in Franstalig België een behoorlijke expansie realiseren door investeringen in nieuwe winkels, in ICT-ontwikkeling, in harmonisering van logo’s en concepten en dergelijke’, aldus Schotte.

‘In de vestigingen in Gent en Leuven zijn momenteel 19 personeelsleden actief, onder wie drie langdurig zieken en twee mensen die tegen de sluiting met pensioen zullen zijn. Van de resterenden zijn er sommigen die het bedrijf willen verlaten en anderen die de overstap willen maken naar Standaard Boekhandel. Met deze laatsten wordt gepraat. Omdat we altijd vacatures hebben, zal het geen probleem zijn voor hen een nieuwe job te vinden’, aldus Schotte.

De ceo voegt nog toe dat de panden in Gent en Leuven gehuurd worden. ‘In Gent wordt overwogen om de bestaande Standaard Boekhandel te verhuizen naar de Club-vestiging. In Leuven zal er in het betrokken pand zeker geen nieuwe Standaard Boekhandel worden ondergebracht en bekijken we wat de mogelijkheden zijn’, klinkt het.