Parket bevestigt: Béatrice had touw rond haar nek en handboeien aan

Print

Het parket van Aarlen heeft bevestigd dat Béatrice Berlaimont werd vermoord. Het lichaam van het 14-jarige meisje, dat op 21 november vermist was, werd maandag aangetroffen in een bos in de buurt van haar school in Aarlen. Volgens de speurders zat er een touw rond haar nek en waren haar handen geboeid. Er zijn voorlopig geen arrestaties voorzien.

Eerder werd al duidelijk dat politie en gerecht een robotfoto hebben kunnen maken van een eerste verdachte in het onderzoek. De onbekende man werd een paar dagen na de verdwijning van Béatrice door verscheidene getuigen op­gemerkt in de buurt van het bos. Voorlopig willen de onderzoekers deze robotfoto niet bevestigen.

"Ik zal u moeten teleurstellen", begon perswoordvoerster Sarah Pollet de persconferentie van het parket. "We kunnen bevestigen dat het om een crimineel feit gaat. Maar de doodsoorzaak kon nog niet bepaald worden. Ook over eventueel misbruik kunnen we nog geen uitsluitsel geven. Daarover kunnen we enkel bevestigen dat Béatrice gevonden werd met vastgebonden polsen, en een touw rond de nek." 

Nog volgens het parket is het te vroeg om te bevestigen dat haar lichaam verplaatst werd. De speurders houden nog steeds verschillende pistes open: is Béatrice ontvoerd op weg naar school, of is ze weggelopen, en de foute persoon tegengekomen.

Pollet roep de media tot slot nog op om “de familie, de onderzoekers en de onderzoeksrechter niet lastig te vallen”. “Het onderzoek is lopende en we willen dit graag oplossen, maar meer kunnen we niet zeggen.”

Andere pogingen tot ontvoeringen opnieuw onderzocht

VTM-nieuws vernam dat verschillende pogingen tot ontvoeringen in de streek begin dit jaar opnieuw onderzocht worden.