Voorleesweek in de Stedelijke Basisscholen 1 en 2 van Dilsen

Print

Foto: Stedelijke Basisschool Dilsen

Dilsen

Dilsen-Stokkem - Heerlijk met een boekje in een hoekje. Stedelijke Basisschool Dilsen leest voor! Jij toch ook?

Eindelijk was het weer zover. De voorleesweek. De Stedelijke Basisschool van Dilsen liet deze kans om nog eens extra voor te lezen niet aan zich voorbijgaan. Ze organiseerden verschillende initiatieven. Zo trokken de leerlingen naar een paradijs vol boeken: de bib. Schrijfsters Siska Goeminne, An Melis en Marleen Rosiers lazen hier hun nieuwste boeken voor. Met grote ogen lieten de leerlingen zich verwonderen door de mooie verhalen en tekeningen. Voorlezen met een kamishibai stond bij de kleuters centraal.
Ook leerlingen kunnen voorlezen. Zo trokken de leerlingen van het vierde leerjaar met hun boekjes onder de arm naar de kleuterklassen. Dubbel en dik genieten, zowel voor de kleinste kinderen van de school als voor de grote vertellers. In de lagere school stonden er plots andere voorleesjuffen en -meesters voor de klas. Onze voorleesboom hing weer vol met boekjes en boterhammen zijn veel lekkerder met een verhaaltje erbij.
Ouderparticipatie vinden we heel belangrijk. Bij de kinderen thuis gingen er ook veel boekjes open voor een knus voorleesmoment.
Heerlijk met een boekje in een hoekje. Stedelijke Basisschool Dilsen leest voor! Jij toch ook?


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio