Wie is beste Oranjespeler van laatste 25 jaar?

Print
Wie is beste Oranjespeler van laatste 25 jaar?

Het Nederlands elftal van 1999, met ondermeer Dennis Bergkamp, Frank de Boer, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst. Foto: EPA

Ronald Koeman, Dennis Bergkamp, Frank de Boer, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst maken kans om tot beste international van Oranje van de afgelopen 25 jaar uitgeroepen te worden.

Het is de Nederlandse Voetbalbond KNVB die de Nederlandse supporters de laureaat laat kiezen. Van de speler met de meeste stemmen wordt een bronzen beeld gemaakt, dat een plek krijgt in de eregalerij voor het bondsbureau van de KNVB in Zeist.

Momenteel staan daar al twaalf beelden, met die van oud-bondscoach Rinus Michels als middelpunt. Daaromheen prijken de beelden van de elf internationals die zijn gekozen in het elftal van de eeuw.

Ter ere van het 125-jarig bestaan van de KNVB wil de bond deze eregalerij uitbreiden met de beste speler van de laatste 25 jaar. Het voormalige bestuur van de stichting Oranje van de Eeuw onder leiding van Johan Cruijff heeft vijf oud-voetballers genomineerd: Koeman, Bergkamp, De Boer, Cocu en Van Bronckhorst.