Bill Cosby aangeklaagd voor misbruik minderjarige

Print
Bill Cosby aangeklaagd voor misbruik minderjarige

Foto: AFP

Judy Huth (55) zegt dat ze vijftien was toen de Amerikaanse komiek Bill Cosby haar naar de Playboy Mansion nam en haar tot seksuele handelingen dwong.

De 77-jarige Bill Cosby is aangeklaagd door een vrouw die zegt dat de komiek haar in 1974 in de Playboy Mansion heeft misbruikt. Het zou de eerste officiële klacht zijn sinds de recente golf van beschuldigingen van misbruik tegen de komiek.

In de klacht staat dat Bill Cosby de toen vijftienjarige Judy Huth seksueel heeft misbruikt door zijn hand in haar broek te steken, en ‘dan haar hand te nemen om een seksuele handeling bij zichzelf te stellen zonder haar instemming’.

Huth verklaart dat zij en een vriendin Cosby ontmoette op de set van een film in een park in LA, en dat hij hen uitnodigde in zijn tennisclub. Daar speelden ze een drankspel, waarna Cosby hen naar de Playboy Mansion van Hugh Hefner bracht. In de klacht staat dat de meisjes daar moesten liegen over hun leeftijd en dat Cosby wist dat ze 15 en 16 jaar waren.

‘Dit traumatische incident, op zo’n jonge leeftijd, heeft psychologische schade en mentale angst veroorzaakt bij de eiser’, klinkt het.

De advocaat van Bill Cosby geeft geen commentaar op de klacht. De voorbije weken hebben meer dan tien vrouwen de komiek beschuldigd van seksueel misbruik. Geen van die vrouwen diende tot nu toe een klacht in. In 2005 liep al wel een rechtszaak tegen Cosby over misbruik.