Interieur

TREND. Ambachtelijke materialen in je interieur

Print
Ben je op zoek naar handgemaakte of unieke interieuraccessoires? Ben je de op grote schaal geproduceerde meubelstukken of interieuraccessoires helemaal zat? Dan haal jij de komende seizoenen zeker jouw hartje op. Want allerhande ambachtelijke materialen en technieken worden door designers wereldwijd van onder het stof gehaald en voorzien van een hedendaagse toets.

Vilt, raffia, breiwerk, vlechtwerk, handweefgetouwen of aardewerk ... . Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het dit winterseizoen wel ergens in een catalogus van één of ander designmerk. Oude materialen én technieken zijn immers plots weer hipper dan ooit. Een klein overzichtje.

Breiwerk

Breien is hip. En wie aan het breien slaat, hoeft zich zeker niet te beperken tot sjaals, kerstpulls of kindersokken. Dat bewijst ook Ineke Visser. De uit de hand gelopen hobby van de Nederlandse resulteerde in het bedrijfje Hein's Home, dat allerhande handgebreide interieuraccessoires aanbiedt en al veelvuldig in diverse media werd opgevoerd. Of je het nu zelf maakt of gewoon koopt, breiwerk voegt een huiselijk karakter aan jouw woning toe.

Salontafeltje - € 495 - vloerkleed - € 650 - beide Hein's Home (www.heinshome.nl)

Vlechtwerk

Gevlochten interieuraccessoires associëren we misschien niet meteen met een trendy interieur, maar daar komt vanaf nu verandering in. Haal die rieten manden voor het wasgoed of oude gevlochten schommelstoel maar alweer boven en verzamel nieuwe objecten zoals hanglampen of lampenkapjes, leunstoelen, tafelstoelen ... . De mogelijkheden zijn legio. Wie zoekt, die vindt.

Gevlochten lamp - € 49 - Habitat (www.habitat.be) - leunstoel - € 4270 - La Cividina (www.lacividina.com)

Vilt

Het vilten van wol is een eeuwenoude ambacht. Maar de laatste jaren hebben talloze interieurontwerpers vilt herontdekt en heropgewaardeerd naar een hedendaags materiaal, dat niet meer uit het interieur weg te denken is. Vilt is daarenboven niet enkel een trendy materiaal, het is ook brandwerend, milieuvriendelijk, waterafstotend en zeer gemakkelijk te reinigen. Ideaal voor wie kinderen in huis heeft.

Modulaire zetel - € 5772 - Moduplus (www.moduplus.nl) overtrokken in vilt - € 112,75/meter - Aristide (www.aristide.be)

Tijdschriftentas - prijzen niet gekend - Daff (www.daff.co)

Aardewerk

Aardewerk kende een tijd terug al een heuse heropleving dankzij een aantal toonaangevende keramisten, die het clichébeeld van een stoffige aarden pot op de vensterbank voorgoed van ons netvlies deden verdwijnen. Aaardewerk is hipper dan ooit en dat zal je geweten hebben.

Servies - prijs niet gekend - Serax (www.serax.be) - Vazen - prijs niet gekend- Floris Wubben (www.floriswubben.nl)

Niet te missen