Getuige zag ‘zonderlinge kerel in camouflagekledij’ bij vindplek lichaam Béatrice

Print

Getuige Stéphane Frognier. Foto: RR

Politie en gerecht hebben een robotfoto kunnen maken van een eerste verdachte in het onderzoek naar de dood van Béatrice Berlaimont, het 14-jarige meisje dat maandag vermoord is teruggevonden in een dennenbos bij Aarlen. De onbekende man werd een paar dagen na de verdwijning van Béatrice door verscheidene getuigen op­gemerkt in de buurt van het bos.

“Het was een zonderlinge kerel, gekleed in een militair camouflagepak”, vertelt Stéphane Frognier, de getuige die de cruciale informatie voor de robotfoto leverde. “Geen camouflagepak van het Belgische leger. Ik denk veeleer dat het om een Nederlandse of Britse uitrusting ging. Maar het was duidelijk dat het geen militair was. Hij droeg een gewone rugzak en een donkere pet die hij diep over zijn oren getrokken had. Zo diep dat ik zelfs de kleur van zijn haar niet kon zien.”

Volgens Stéphane Frognier had de onbekende een Europees uiterlijk. Groot was hij niet, ­ergens tussen de 1,60 en de 1,70 meter. Voorlopig willen de onderzoekers de foto uitsluitend intern gebruiken, maar mogelijk wordt hij in een later stadium openbaar gemaakt.

Lees woensdag meer in Het Belang van Limburg.