Bergen plaatst zich voor achtste finales in Eurochallenge

Print
Bergen plaatst zich voor achtste finales in Eurochallenge

Foto: BELGA

Bergen heeft zich dinsdag verzekerd van een plaats in de achtste finales van de Eurochallenge basketbal. Op de vierde speeldag in groep E won het team, dat kon rekenen op een trefzekere Michael Smith (17), met 92-63 van het Portugese Benfica Lissabon. Bij de rust stond het 43-28.

Het is de derde zege in vier matchen voor de Henegouwers, die met 7 punten tweede zijn in de stand en niet meer kunnen bijgehaald worden door Benfica (5 punten). Het Franse Nantes, met 8 punten de koploper in groep E, versloeg de Finnen van Kataja (4 ptn) met 102-92. Op 9 december trekt Bergen naar Kataja.

De Antwerp Giants verging het minder goed. Zij verloren in groep G thuis met 78-87 van het Franse Le Mans. Bij de rust was de score 37-46. Dankzij een sterk derde kwart kwamen de Giants nog langszij (66-66), maar het laatste kwart (12-21) ging opnieuw overtuigend naar de bezoekers.

In groep G leidt Le Mans met 7 punten. De Antwerp Giants zijn derde met 5 punten. Het Italiaanse Biella (5 ptn) en het Finse Kotka (4) nemen het woensdag tegen elkaar op.

De eerste twee van elke groep gaan door naar de achtste finales (4 groepen van 4).