Aquino’s eisen klaarheid over klacht tegen speurders

Print
Aquino’s eisen klaarheid over klacht tegen speurders

Foto: PDR

Hasselt / Maasmechelen - De advocaten van de Maasmechelse broers Aquino hebben gisteren op de zitting van kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen klaarheid gevraagd over het onderzoek naar de klacht met burgerlijke partijstelling die tegen Hasseltse speurders is ingediend. De advocaten vinden namelijk dat de resultaten van dat onderzoek van cruciaal belang zijn om het proces tegen de Aquino’s en hun aanhang voort te kunnen zetten. Dat proces zou op 23 januari moeten hervatten.

De bewuste klacht werd bij aanvang van het proces op 1 september ingediend door de advocaten van Silvio Aquino, meesters Sven Mary en Hans Rieder. Ze zijn van oordeel dat de speurders valsheid in geschrifte hebben gepleegd bij het opmaken van processen-verbaal. Ze zouden een burgerinfiltrant hebben ingezet in een poging om de bende een cocaïnelijn te laten opzetten. De advocaten van de beklaagden hadden de rechtbank in Hasselt, die zich eerder over de zaak gebogen had, gevraagd om de strafvordering daarom onontvankelijk en nietig te verklaren. Het federaal parket betwistte de aantijgingen en stelde dat het onderzoek wél correct verlopen was. De rechtbank vond het echter raadzaam om een bijkomende controle door de KI te laten uitvoeren. De verdediging vindt dat deze kamer zich daarover niet kan uitspreken zolang het onderzoek naar de klacht nog lopende is.

Een klacht met burgerlijke partijstelling wordt ingediend bij een onderzoeksrechter waardoor de klager, in dit geval Silvio Aquino, zekerheid heeft dat zijn zaak wordt onderzocht. Uit goede bron is vernomen dat nog geen gevolg is gegeven aan de klacht.

Voortzetting van de zaak op 16 december.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio