Hells Angels en Outlaws slaags in gevangenis

Print
Hells Angels en Outlaws slaags in gevangenis

De gevangenis van Hasselt. Foto: HBvL

Hasselt -

In de gevangenis van Hasselt is zaterdag tijdens de wandeling een lid van de motorbende Outlaws aangevallen door een tiental leden van de rivaliserende motorbende Hells Angels. De Outlaw liep daarbij een neusbreuk op. Insiders beweren dat Genkenaar Ali Ipekci, die volgende maand in Tongeren terecht staat op beschuldiging van de moord op drie Outlaws in Maasmechelen, de opdrachtgever was.

Bij het incident waren alvast leden van de motorbendes betrokken die vrijdag werden opgepakt na de gecoördineerde actie bij leden van de twee motorbendes. Een van hen is de president van de Limburgse chapter van de Outlaws. Twee van de zeven leden die vrijdag werden opgepakt, zijn onder voorwaarden vrijgelaten. Een andere mocht beschikken nadat hij in verdenking werd gesteld.

Dinsdag verschijnen de vier verdachten voor de raadkamer die beslist of zij nog in de cel moeten blijven.

Bij de actie vrijdagochtend werden meer dan twintig niet-vergunde vuurwapens in beslag genomen. De politie kon ook beslag leggen op een grote hoeveelheid munitie, kogelwerende vesten, geld, geldtelmachines en nog verboden wapens zoals boksbeugels en een ploertendoder.