De Schans en De Luchtballon sluiten techniekweken af met Technopolis

Print

Heusden

Heusden-Zolder - De voorbije twee weken stonden in basisscholen De Schans en De Luchtballon volledig in het teken van techniek. Deze leerrijke periode werd op donderdag 27 november (Luchtballon) en vrijdag 28 november (Schans) afgesloten met een leuke Technopolis.

Tijdens de lessen Wereldorientatie werd er de voorbije veertien dagen naar hartenlust geleerd, geexperimenteerd en geconstrueerd. Dit alles om onze leerlingen ervan bewust te maken dat er naast de gewone leerstof nog zoveel andere interessante dingen te ontdekken zijn op school. Wie wil er nu niet weten hoe je limonade maakt of hoe je een heuse waterraket de lucht in kan schieten?
Alles wat onze jongens en meisjes geleerd hadden werd dan uiteindelijk gepresenteerd op een heuse tentoonstelling doorheen heel de school. Ook de ouders mochten een kijkje komen nemen op onze Technopolis. Naast de techniekkraampjes van iedere klas werden er nog dertig leuke proefjes voorzien die de kinderen konden uitvoeren, plezier en verwondering verzekerd.
De Schans en De Luchtballon…scholen waar experimenteren fun is!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio