© Roel Truyers

De Robbert opent boekenruilkasten

Ook dit jaar deed de Robbert mee met de voorleesweek. Die startte maandag, met als thema ‘zoeken in boeken’, met een heuse boekenzoektocht. Ook werd er dagelijks meerdere keren voorgelezen. Als slotmoment opende Sinterklaas plechtig de boekenruilkast. Dit is een kast waarin leerlingen een boek uit de eigen boekenkast kunnen ruilen voor een ander boek.

Roel Truyers

Misschien zit je boekenkast propvol en moet je plaatsmaken voor een nieuw boek of misschien heb je net een geweldig goed boek gelezen dat je graag met anderen wilt delen of ben je te groot geworden voor een boek,… Iedereen is welkom om een boek te ruilen. Bovendien zijn alle genres welkom: van strips tot tijdschriften en prentenboeken. Die boeken kunnen kinderen helemaal zelf uit het kastje halen, want het staat op kinderhoogte.

"De boekenkastjes vielen ons op in de media", zegt de muzische werkgroep. "Op dit moment lijkt het wel een rage en dus vonden we dat onze school er ook moest hebben. Het idee om spullen een tweede leven te geven, past ook in deze tijd. In onze boekenkasten is plaats voor heel wat boeken. We hopen dan ook dat de kinderen de weg naar onze kasten vinden."

P.S.: Ook de leerkrachten hebben een boekenruilkast in de lerarenkamer staan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio