© shutterstock

‘Beste Zwitsers, stop met het opeten van je huisdieren’

Honderdduizenden Zwitsers zouden volgens activisten katten- en hondenvlees eten. De activisten willen dat deze praktijken aan banden worden gelegd.

skn

De dierenbeschermingsgroep SOS Chats Noiraigue hebben een petitie met 16.000 handtekeningen overhandigd aan het Zwitserse parlement. De activisten roepen in die petitie de overheid op mensen te verbieden om ‘huisdieren’ op te eten.

‘Ongeveer drie procent van de Zwitserse bevolking eet stiekem kat of hond’, zegt Tomi Tomek, oprichter en voorzitter van ‘SOS Chats Noiraigue’.

In bepaalde gebieden van Zwitserland staat ‘kat’ steevast op de traditionele kerstmenu’s. Het wordt vaak klaargemaakt op feestdagen. De bereidingswijze is dezelfde als die van konijn: met witte wijn en knoflook.‘We zien het fenomeen vooral opduiken in de regio’s van Luzern, Appenzell, Jura en het kanton van Bern’, zegt Tomek.

Hond remedie tegen reuma

Hondenvlees wordt dan weer meestal gebruikt in worsten. Het zou een goede remedie zijn tegen reuma.

Volgens de voedselveiligheid en het Veterinair Bureau is het niet toegestaan om honden- of kattenvlees te verkopen. Maar het is wel legaal om je eigen huisdieren op te eten.

‘Een politicus zei ons dat het parlement er wellicht niets aan gaat toen, tenzij er een opstand uitbreekt’, aldus Tomek.