Voortvluchtige chihuahuaverkoper opgepakt in Ronse

Een chihuahuaverkoper in Ronse is donderdag opgepakt door het FAST (Fugitive Asset Search Team) van de federale politie. De man was voortvluchtig na veroordelingen wegens drugshandel en poging doodslag. De man verkocht chihuahua’s in een woning in Ronse.

skn

De verdachte G.T. was onder meer veroordeeld door de correctionele rechtbank van Dendermonde tot 30 maanden gevangenisstraf wegens drugshandel, en tot 2 jaar gevangenisstraf wegens poging doodslag. ‘Op 6 november 2011 reed hij opzettelijk in op een politiepatrouille in het centrum van Temse. Die patrouille opende het vuur en schoot drie banden lek. G.T. werd met zijn beschadigd voertuig klemgereden maar kon toch ontkomen’, zegt de federale politie.

Tegen de man waren vijf Europese aanhoudingsbevelen uitgevaardigd en hij dook een tijd onder in Griekenland. ‘Het FAST kon hem echter lokaliseren in Ronse waar hij zich bezighield met de verkoop van chihuahua’s. Een FAST-lid deed zich voor als kandidaat-koper en kon zo in de woning de voortvluchtige formeel herkennen voordat het team het huis binnenviel en hem arresteerde’, aldus de politie.

De man was in het bezit van gestolen en vervalste Griekse identiteitsdocumenten. Hij werd opgesloten in de gevangenis van Oudenaarde.