Man krijgt achttien maanden cel voor woede-uitbarsting met kachelpook

Een 46-jarige man uit Bree is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden voor het toebrengen van slagen en verwondingen met een kachelpook bij zijn toenmalige vrouw. De man moest zich ook voor de correctionele rechtbank van Tongeren verantwoorden voor het vernielen van een verandadeur bij zijn schoonouders.

Op 17 april sloeg George M. zijn vrouw op de rug en haar armen met een kachelpook. Hij greep haar ook bij de keel. Als zijn stiefzoon zijn moeder te hulp schiet, krijgt die ook enkele slagen te verwerken. Toen ze haar zieke vader de dag erna ging verzorgen begon het hele scenario opnieuw als George M. opdaagt. Niet alleen sneuvelt de verandadeur ook de zwaar zieke vader en moeder van zijn toenmalige partner krijgen enkele slagen te verwerken. De vader, die een kankerpatiënt is en pas terug uit het ziekenhuis was, kreeg ook een slag van een ijzeren staaf.

Tijdens zijn verhoor verklaarde de George M. dat hij zijn vrouw wou gaan halen in de woning van zijn schoonouders maar dat ze niet bereid was om mee te gaan. Hij trok haar dan aan haar polsen mee maar ze verzette zich waarop hij onmiddellijk is beginnen te slaan.

George M. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden en een geldboete van 600 euro, waarvan de helft met uitstel voor vijf jaar. Aan zijn toenmalige partner en haar schoonouders moet de man ook een schadevergoeding betalen van 1.000 euro elk.

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio