Spits moet een maand in Franse cel na kopstoot

Bastia-speler Brandao moet een maand de cel in, dat besliste het Parket van Parijs. De Braziliaan deelde in augustus tijdens de rust van de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain een kopstoot uit aan zijn tegenstrever Thiago Motta.

vml

De officiële beschuldiging luidde ‘vrijwillige slagen en verwondingen, met voorbedachte rade, begaan in een sportieve omgeving’. De openbare aanklager eiste aanvankelijk 8 maanden cel voor de 34-jarige Brandao maar uiteindelijk werd het dus één maand effectief en een geldboete van 20.000 euro.

Op voetbalniveau werd de Braziliaanse aanvaller door de Franse voetballiga (LFP) al zes maanden geschorst. Afgelopen zondag had hij zich ook al publiekelijk geëxcuseerd maar benadrukte toen dat hij niet ‘uit voorbedachte rade’ zou gehandeld hebben. Televisiecamera’s hadden nochtans vastgelegd hoe hij Thiago Motta in de spelerstunnel stond op te wachten.

PSG maakte na het incident bekend dat Thiago Motta aan de kopstoot een gebroken neus overgehouden had. Voetbalclub Bastia ‘veroordeelde’ de daad van zijn spits, maar gaf hem evenwel geen sanctie.