Twee Belgische modellen in top 50 van de wereld

De invloedrijke modewebsite models.com heeft naar jaarlijkse gewoonte zijn top vijftig bekendgemaakt met populairste modellen van het moment. Onder hen ook opnieuw twee Belgische modellen.

edm

De top vijftig wordt samengesteld aan de hand van het aantal campagnes, boekingen, magazinecovers en contracten die de meisjes het voorbije jaar hebben binnengehaald. Hoewel ze dan misschien wel tonnen meer verdienen, zien we dus geen Kate Moss, Gisele Bündchen of Cara Delevinge in deze lijst staan.

Staan wel onder meer in de top vijftig: Edie Campell, Saskia de Brauw, Marine Deleeuw en Georgia May Jagger. Vier namen die voor het eerst opduiken zijn deze van Kendall Jenner, Gigi Hadid, Lily McMenamy en Soo Joo Park.

In de lijst staan ook opnieuw de namen van de Belgische topmodellen Yumi Lambert (campagnes voor Hermès en Chanel) en Ine Neefs (campagnes voor Prada en Valentino). Hanne Gaby Odiele moest dan weer haar plaats afstaan in vergelijking met vorig jaar.

Bekijk hier de volledige lijst (al moeten we er meteen bij vertellen dat de redactie van models.com niet goed heeft geteld, want wij zien wel degelijk 51 namen staan).

Niet te missen