Acht maanden cel voor seksueel getinte rijles

De rechtbank van Tongeren heeft een 48-jarige man uit Bocholt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden en ontzetting uit zijn burgerrechten wegens seksueel getinte opmerkingen en handelingen tijdens een rijles.

Vorig jaar in maart gaf Roger S. enkele rijlessen aan Vera V. en maakte hij tijdens die lessen enkele ongepaste seksueel getinte commentaren. Bij het oefenen om te vertrekken op een helling zei hij dat het al een hele heuvel was van waarop het meisje moest vertrekken “Zo één gelijk deze”, terwijl hij met zijn rechterhand een beweging maakte naar haar rechterborst. Hij ontkent de borst van het meisje te hebben aangeraakt omdat zij in een reflex zijn hand met haar elleboog wegsloeg.

Voor die opmerkingen en de handtastelijkheden tijdens de rijles werd hij donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden met uitstel als hij zich aan een reeks voorwaarden houdt. Zo moet hij zich onder meer ambulant laten behandelen en begeleiden. De komende vijf jaar is Roger S. ook zijn burgerrechten kwijt. De correctionele rechtbank van Tongeren kende ook een bescheiden schadevergoeding van 650 euro toe aan Vera V.

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio