© WAS

Luca Brecel vlot naar tweede ronde in UK Championship

Luca Brecel heeft zich donderdag in het Britse York vlot geplaatst voor de tweede ronde van het UK Championship, het op een na belangrijkste toernooi van het seizoen. In de eerste ronde versloeg hij de Thai Noppon Saengkham met 6-1.

jvh

De 19-jarige uit Dilsen-Stokkem nam een daverende start. Met een 103 break won hij het openingsframe. Saengkham (WR 70) kon geen weerwerk bieden tegen een sterk spelende Brecel die er voor de pauze 3-1 van maakte na onder meer een 65 break.

Na de pauze verschenen enkel Brecel en de scheidsrechter aan het groene laken. De onfortuinlijke Saengkham zat nog op het toilet, wat hem een frame kostte. Bij een 4-1 stand potte Brecel (59) een 71 break weg, waarna hij met een 42 break de overwinning wegkaapte.

‘Ik sta momenteel erg scherp te spelen’, verklaarde Brecel. ‘Of het echter voldoende zal zijn tegen Mark Allen is een vraagteken. Meer dan waarschijnlijk wordt hij mijn tegenstander in de volgende ronde. Als ik echter zo verder speel, kan er veel gebeuren.’

Twee jaar geleden kon Brecel op het UK Championship doorstoten tot de kwartfinales, waarin hij met 6-5 verloor van Shaun Murphy. Vorig seizoen verloor hij er in de tweede ronde.