Vier jaar gevangenis voor Genkenaar die dochter van vriendin verkrachtte

Een 44-jarige man uit Genk is donderdag door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar omdat hij vorig jaar de minderjarige dochter van zijn vriendin verkrachtte in haar slaapkamer.

Op 20 oktober 2013 deed de moeder van de toen 16-jarige dochter aangifte bij de politie nadat ze had vernomen dat haar vaste vriend haar dochter het weekend voordien verkracht had. Bij zijn verhoor legde de man een zeer gedetailleerde verklaring af. Na de verkrachting had hij ermee gedreigd haar kapot te zullen maken indien ze tegen iemand iets zou vertellen over wat er in de slaapkamer had afgespeeld.

De man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar waarvan de helft met uitstel als hij een reeks voorwaarden naleeft. Ook is hij de komende vijf jaar zijn rechten kwijt en moet hij aan de beide ouders een schadevergoeding betalen van 1.500 euro. Het verkrachtte meisje kreeg een provisionele schadevergoeding van 1 euro. Het Openbaar Ministerie vroeg de onmiddellijke aanhouding maar daar ging de rechtbank niet op in.

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio