© Gijs Hendriks

Tentoonstelling Evelien Henkens in bibliotheek van Eksel

Hechtel-Eksel- Gedurende de maand december zal Evelien Henkens haar werk tentoonstellen in de bibliotheek van Eksel. De bibliotheek wil zo lokale jonge talenten de kans geven om hun talenten te tonen.

Gijs Hendriks

Evelien Henkens studeert illustratieve vormgeving aan Sint Lucas Antwerpen. De tentoonstelling in de bibliotheek toont een werk dat Henkens maakte aan het einde van het vorige academiejaar. Evelien Henkens: “De opdracht was om iets te maken rond folklore. Ik heb gekozen om een kinderboek te maken rond Baba Jaga, een soort heks in de Slavische mythologie. Het verhaal van de heks is op zich al folklore. Ik heb typische Russische klederdracht, architectuur en motieven in het boek verwerkt, zo kreeg het boek een extra folkloristische toets.”

De hele maand december kan je in de hoofdbibliotheek van Hechtel-Eksel terecht voor de tentoonstelling van Henkens. De jonge kunstenares hoopt dat er verschillende mensen naar haar werk komen kijken. “Er komen veel mensen in de bib, dus ik hoop dat die allemaal eens langs mijn werk zullen passeren”, aldus Evelien Henkens.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio