© Karel hemerijckx

Liefst 3.000 extra jobs in LRM-bedrijven

Door participaties in bijna 150 kmo’s heeft de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM de voorbije vijf jaar 2.738 nieuwe jobs helpen creëren, voor het overgrote deel in Limburg zelf. “Het gaat hier niet om vacatures maar om een echte uitbreiding van het personeelsbestand. In bedrijven waarin de LRM investeerde, steeg de tewerkstelling gemiddeld met 27 procent. De LRM bewijst haar nut en moet dus in Limburg blijven.” Dat zeggen de Open Vld’ers Lode Vereeck en Marino Keulen.

YL

De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM werd in 1994 opgericht met 250 miljoen euro startkapitaal uit de federale enveloppe voor de mijnsluitingen. Vandaag is de LRM dé katalysator die de Limburgse maakindustrie moet omvormen tot een innovatieve en technologische economie.

Ondanks uitstekende evaluatierapporten heeft politiek Brussel de voorbije jaren meermaals de aanval ingezet om de LRM hier weg te halen om ze onder te brengen bij de Participatiemaatschappij Vlaanderen.

27 procent meer jobs

Het politieke getouwtrek inspireerde senator Lode Vereeck om de tewerkstellingscreatie door de LRM in de periode 2008-2013 onder de loep te nemen. Hij deed dit op basis van cijfers van voogdijminister Philippe Muyters (N-VA).

Lees vandaag meer over de succesvolle LRM-investeringen in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio