© BELGA

NMBS verwacht maandag forse verstoring van treinverkeer

Volgende week maandag, op de tweede provinciale actiedag, verwacht de NMBS “forse verstoringen van het nationale en internationale treinverkeer”. De acties zullen in het noordwesten en zuidoosten van het land plaatsvinden, laat de NMBS donderdag in een persbericht weten. “Door deze verspreiding over het land en de configuratie van het spoorwegnetwerk, dreigen deze acties echter een weerslag te hebben op het treinverkeer in het hele land.” De spoorwegmaatschappij verwacht vooral hinder in de provincies West- en Oost-Vlaanderen, Luik, Namen, Luxemburg en Waals-Brabant.

Voor verplaatsingen tussen zondag 30 november (vanaf 22 uur) en tot de laatste trein op maandag 1 december gaan de reizigers het best op zoek naar andere transportmiddelen. De NMBS laat alvast weten op die dag de reizigers “in realtime en zo gedetailleerd mogelijk te informeren over het treinverkeer, via de gebruikelijke informatiekanalen”. Dat kan met de routeplanner op de website, de NMBS-app, de schermen, aankondigingsborden en aankondigingen in de stations en Twitter. Op de website van NMBS Europe komt de informatie over het internationale treinverkeer.

De spoorwegmaatschappij laat ook weten dat ze alles in het werk zal stellen om het treinverkeer zo snel mogelijk te herstellen.

(belga)