Hardleerse dealer veroordeeld tot 18 maanden effectief

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft de 25-jarige Kevin V. uit Geel wegens het dealen van drugs veroordeeld tot 18 maanden effectieve celstraf en 6.000 euro boete. De rechtbank heeft zijn onmiddellijke aanhouding bevolen. De man was tussen juli en oktober dit jaar als dealer actief in Beringen, Hasselt, Lommel, Geel en Hulshout. Hij handelde in wiet, speed, LSD en xtc.

In Beringen stond hij op 3 oktober 2014 in een voertuig op een plaats die bij de politie gekend was voor dealers en gebruikers. In het voertuig hing een sterke cannabisgeur. Hij had elf zakjes bij, net als een weegschaaltje, vijftien gram wiet, speedresten en 28 LSD-strips. Hij verklaarde dat wegens een drugsschuld voor zijn opdrachtgever 500 xtc-pillen en 50 LSD-strips aan de man moest brengen. De man dealde vooral tijdens de voorbije zomer op verschillende muziekfestivals.

Volgens de verdediging leek de man op de goede weg, maar telkens hij zijn werk verliest, kiest hij de gemakkelijke en illegale weg om geld te verdienen.

Voor de strafmaat keek de rechter naar zijn strafblad, want in april 2012 veroordeelde de strafrechter in Leuven hem al voor het dealen van verdovende middelen.

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio