© HBVL

Personeel Pregis hervat werk na korte staking

De 196 werknemers van verpakkingsproducent Pregis in Wellen hebben donderdag om 06.00 uur het werk hervat. Woensdagavond hebben ze een voorstel van de directie goedgekeurd, waarbij voor ontslagen werknemers hetzelfde sociaal plan zal gelden als wat een jaar geleden werd afgesproken. Het personeel was in staking gegaan omdat 11 arbeiders het bedrijf moeten verlaten.

De multinational Pregis maakt allerlei verpakkingsmaterialen uit kunststof. De vestiging in het Limburgse Wellen boekt al 5 jaar verlies. Volgens de bonden zijn er al machines overgebracht naar Polen om de kosten te drukken. “Na een eerdere ontslagronde vorig jaar, kregen we nu te horen dat er opnieuw 11 arbeiders het bedrijf moeten verlaten”, zegt Mieke Swannet van ACV Bouw, Industrie en Energie. “Zonder syndicaal overleg kregen zij gewoon een telefoontje dat ze niet meer moeten komen. Daarop hebben de collega’s het werk neergelegd.”

De gesprekken hierover met de directie hebben snel tot resultaat geleid. “We hebben de garantie bekomen dat iedereen die in de komende 12 maanden moet vertrekken, hetzelfde sociaal plan krijgt als de 20 mensen die een jaar geleden zijn ontslagen”, aldus nog Mieke Swannet. “Dat is toch al iets, want werkzekerheid voor iedereen kon niet beloofd worden.” De werknemers hebben donderdag om 06.00 uur het werk hervat.

“We hebben nu een vergelijk gevonden met de vakbonden om dit bedrijf samen vooruit te stuwen”, zegt Mark Köllmann, directeur van Pregis. “Over hoe dit concreet zal gebeuren, geven we echter geen details vrij. Belangrijk is dat de rust nu is weergekeerd.”

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio