© Piet Gonissen

Chris Opsteyn 20 jaar dirigent

Voor Koninklijke Harmonie St.-Cecilia was 22 en 23 november een druk weekend. Onze dirigent, Chris Opsteyn, was 20 jaar dirigent en dat hebben we niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Piet Gonissen

Zaterdag was er ons eerste concert in de mooi versierde zaal Aud Lanker in Lanklaar.We hadden eraan gedacht om vooral onze jeugdige muzikanten eens te laten kennismaken met het publiek. Sommigen met knikkende knietjes, maar het belangrijkste was toch dat ze eens konden laten horen wat ze zoal kunnen met hun instrument. Muziek maken is nu eenmaal niet gemakkelijk en dat beseffen we maar al te best..

Peter Van Goethem vertolkte op een schitterende wijze het werk 'Fantasy for trombone', uiteraard op zijn trombone. Daarna was het de beurt aan Bieke Cretskens die de zeer mooie 'Romance pour Hélène' op een schitterende wijze vertolkte op haar klarinet.De 'Entertainer' werd dan weer gebracht door Marijke Geuskens op piano en An-Sofie op dwarsfluit. Karel Opsteyn, zoon van…, verbaasde het publiek met 'A Tribute to Lionel' op vibrafoon.Opvallend was hoe stil de mensen in de zaal zijn als ze zo prachtige muziek te horen krijgen.Uiteraard was er ook een goed gevuld programma om tussen de solistische werken te laten horen door het volledige harmonieorkest.

’s Zondags brachten we hetzelfde concert, aangevuld met nog een solist, Pieter Opsteyn, jongste zoon van onze dirigent. Hij liet ons genieten van het werk 'Tarantella' op fagot. Prachtige vertolking.Onze presentatrice, Tine Rutten, wist op een boeiende manier het hele programma aan elkaar te knopen. Zij interviewde Chris en dat zorgde voor leuke weetjes. Sommige vragen hadden we Chris al voorgelegd, maar van andere wist hij helemaal niets en dat zorgde voor mooie reacties. Het was weer een succesvol optreden van onze harmonie. Dat konden we ook afleiden uit de vele positieve reacties van ons publiek.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio