© IMAGEGLOBE

Game-ontwikkelaar GTA V slaat terug na rechtszaak Lindsay Lohan

Uitgever Take Two heeft zich aardig geweerd in de rechtszaak die Lindsay Lohan had aangespannen tegen blockbuster ‘Grand Theft Auto V’. Zij beweert dat personages in de game op haar gebaseerd zijn, zonder toestemming. Rockstar doet de klacht nu af als een goedkope roep om aandacht en publiciteit.

mce

Lohan heeft er een handje van weg om naar de rechter te stappen met dergelijke claims. Zo spande ze al een rechtszaak aan tegen E-trade, dat een ‘milkaholic’-baby met de naam Lindsay liet opdraven. Ook de rapper Pitbull moest het ontgelden voor zijn nummer ‘Give Me Everything’, omwille van de passage: ‘I’m tip-toein’, to keep flowin’, I got it locked up, like Lindsay Lohan.’

In juli spande Lohan een rechtszaak aan tegen de makers van GTA V. De speler moet op een bepaald punt een jonge actrice met de klinkende naam ‘Lacey Jonas’ helpen ontsnappen aan de paparazzi. Take Two doet de klacht niet alleen af als onzin, maar doet er nog en schepje bovenop. ‘Het kan alleen maar een roep om aandacht zijn’, luidt het. De game-uitgever motiveert dat dezelfde wet die Pitbull gelijk geeft, van toepassing is op GTA V. Een New Yorks statuut biedt kunstwerken namelijk bescherming tegen claims van publiciteit.