Cricketspeler wordt geraakt door bal en overlijdt

De Australische cricketer Phil Hughes is donderdag overleden. Dat bevestigde Cricket Australia op Twitter. Hughes werd tijdens een wedstrijd geraakt door een bal in zijn nek en kreeg een hersenbloeding. Na een operatie overleed hij gisteren alsnog in het ziekenhuis.

vml, rvs

‘Het is heel triest om te moeten aankondigen dat Phillip Hughes op 25-jarige leeftijd is overleden’, luidde de korte mededeling van de Australische Cricketfederatie. De kapitein van de Australische ploeg zou zondag 26 geworden zijn.

Hughes werd dinsdag tijdens een wedstrijd achteraan in de nek geraakt door een bal. Cricketspelers dragen een helm, maar die sluit niet helemaal aan van het hoofd op de nek om ze de nodige bewegingsvrijheid te bieden. Door de slag werd een ader geraakt die verantwoordelijk is voor het grootste deel van de bloedtoevoer naar de hersenen. Daardoor kreeg Hughes een zware hersenbloeding.

De cricketspeler kreeg minutenlang mond-op-mond-beademhaling op het veld, waarna een helikopter op het veld landde om hem te transporteren naar het het St Vincent-ziekenhuis in Sydney. Daar werd hij met spoed geopereerd. Na de operatie was zijn toestand kritiek en werd hij in een kunstmatige coma gehouden. Gisteren overleed hij in het ziekenhuis in het bijzijn van familie.