© Luc Dujourie

1.500 bloembollen in de grond

Wist je dat vlinders en bijen een belangrijke opdracht hebben? Dat zij elk jaar een hoofdrol spelen bij de bestuiving van tal van gewassen en planten? Helaas hebben deze diertjes nogal wat te lijden onder de vervuiling en de veranderingen in ons landschap. Daarom willen de Peerse MINA-raad en het Stadsbestuur hen een steuntje in de rug geven en de Perenaars vragen hetzelfde te doen.

Luc Dujourie

Of waarom burgemeester Steven Matheï, schepen van Milieu Rudi Vanhees en Kristine Zels van de Peerse Milieu- en Natuurraad gisteren het startsein gaven voor een grote vlinder- en bijenactie. Krokussen zijn bekende leveranciers van nectar en dus verdwenen de eerste van liefst 1.500 bloembollen in de grond bij het Poorthuis.

Een handje helpen? De kinderen kunnen zondag a.s.(tussen 13 en 17 uur) alvast aan de slag tijdens een bijzondere workshop in de marge van de Wereld- en Geschenkenbeurs. De jeugdige bezoekers trekken met een schepje en bloembollen in de hand naar de voortuin en krijgen meteen alle info over de boeiende wereld van onze vlinders- en bijen. Je kan bovendien een zakje bloembollen kopen bij de stand van de MINA-raad. Je kan voor vragen, tips en ideeën altijd terecht op het email-adres milieuraad@peer.be. Op dat adres kan je bovendien ook krokusbollen bestellen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio