Vlaamse artiesten maken kerstsingle voor goed doel

Nu Band Aid herrezen is, slaan ook de Vlaamse artiesten de handen nog eens in elkaar. Gisteren namen ze in het VRT-gebouw aan de Reyerslaan voor Radio 2 een kerstsingle op waarvan de opbrengst naar Music for Life gaat. Het nummer is maandag voor het eerst te horen.

Jan Ruysbergh en Benjamin Praet

Een drukte van jewelste gisteren in de radiostudio’s van de VRT. Verschillende Vlaamse artiesten zoals Christoff (foto), Kristel van K3, Free Souffriau, Bart Peeters, Gunther Neefs, Liliane Saint-Pierre, Lisa del Bo, Jasper Publie van Bandits en Barbara Dex kropen achter de microfoon met enkele Radio 2-stemmen (onder wie Kristel Van Dijck, Anja Daems, Britt Van Marsenille en Catherine Van Doorne van De Madammen) om een nummer voor het goede doel op te nemen. De opbrengst gaat naar een van de goede doelen van Music for Life. StuBru maakt maandag bekend welke drie presentatoren dit jaar het boegbeeld zullen zijn van de actie.

Bij de VRT wilden ze gisteren enkel kwijt dat de artiesten een Nederlandstalig nummer hebben opgenomen. De luisteraars van ‘Avondpost’ op Radio 2 kunnen maandagavond het nummer voor het eerst horen. Dan wordt ook bekendgemaakt naar welke vzw de opbrengst gaat.

Lat ligt hoog

Het was al even geleden dat Vlaamse artiesten nog eens samen een nummer voor het goede doel opnamen. In de jaren 90 zamelden Artiesten Met een Hart met verschillende singles geld in voor de VTM-actie Levenslijn, in 2004 namen Artiesten voor Tsunami 12-12 ‘Geef een Teken’ (een nieuwe versie van ‘Breek de Stilte’ van Stef Bos en Bob Savenberg) op. De opbrengst van die single ging naar de slachtoffers van de verwoestende tsunami die op kerstdag Indonesië trof. De single kwam van niets binnen op één in de Ultratop en bleef daar vijf weken staan. De lat ligt dus hoog.