© TONY VAN GALEN

Hartpatiënt sluipt ziekenhuis uit om diefstal te plegen op bouwwerf

Een man die in het Ziekenhuis Oost-Limburg van Genk lag te herstellen van een hartaandoening, sloop tijdens zijn verblijf het ziekenhuis uit om diefstallen te gaan plegen op verschillende bouwwerven in de omgeving. Hij werd woensdag door de correctionele rechtbank van Tongeren bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden en een boete van 600 euro.

De diefstallen deden zich begin juni 2013 voor. De 55-jarige Luciano A. verliet het ziekenhuis tijdens zijn verblijf om de nabijgelegen bouwwerven te bezoeken. Met zijn wagen reed hij naar de werven en laadde hij allerlei voorwerpen op, waaronder een verlengkabel van 20 meter, verschillende aardingskabels en een aluminium staander voor een verkeersbord. De man werd met een rol elektriciteitsdraad in zijn handen betrapt tijdens een nachtelijke strooptocht. Als verklaring voor de in de koffer aangetroffen kabels zei Luciano A. dat het om afval ging dat hij op de terreinen van het ziekenhuis had gevonden.

Naast de gevangenisstraf van vier maanden en de geldboete moet de man een schadevergoeding van 1.800 euro, vermeerderd met intresten, betalen aan de firma die eigenaar is van het gestolen materiaal.

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio