Man krijgt tot 18 maanden cel met helft uitstel voor aanranding echtgenote

Een 32-jarige man uit Oostende is woensdag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 18 maanden celstraf, waarvan de helft effectief, wegens aanranding en een poging tot verkrachting. Dat gebeurde op 31 januari 2012 in Leopoldsburg. De man ontkende de feiten en zei dat er wederzijdse toestemming tot seks was. Op zijn proces een maand geleden excuseerde hij zich wel uitgebreid tegenover zijn echtgenote in de zittingszaal.

De rechtbank achtte de feiten bewezen, onder meer aan de hand van de vaststellingen van de politie, die de vrouw in haar woning erg aangedaan en verward aantrof.

De man stuurde haar na het voorval ook een sms met de woorden “Hoe dan ook, het spijt me, vergeef me”. Bovendien had de beklaagde een kennis gebeld om alles op te biechten. Hij vertelde hem dat hij seks met haar wilde, maar dat zij dat niet wenste. Hij had haar slipje kapotgescheurd en zou door de spanning spontaan zijn klaargekomen.

Er werden DNA-sporen van beklaagde gevonden op de ritssluiting van de rok, de slip en de kousenbroek. Het slachtoffer verklaarde dat hij haar hardhandig in de zetel had geduwd, haar polsen vastgreep en boven op haar was gaan liggen. Naast de celstraf is hij voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. Hij moet opdraaien voor de gerechtskosten, een bedrag van 5.476 euro.

(belga)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio