Brutale verkrachter moet drie jaar de cel in

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft woensdag een 24-jarige Nigeriaan wegens verkrachting en diefstal veroordeeld tot 3 jaar effectieve celstraf. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen. Hij verkrachtte op 10 januari 2013 in Hasselt een 21-jarige vrouw. Het slachtoffer deed na de feiten aangifte in het politiecommissariaat. Bij de feiten gebruikte hij geweld en hij stal ook 100 euro uit haar portefeuille.

De feiten speelden zich af in een appartement. De beklaagde had bij de bewoonster van het appartement er uitdrukkelijk op aangedrongen dat hij haar onder vier ogen moest spreken. Beklaagde verklaarde indertijd dat hij geen seks met het slachtoffer had gehad, hoewel zijn sperma en DNA op haar werd teruggevonden. Volgens de raadsman van de burgerlijk partij schoof beklaagde de schuld van zich af. Zo beweerde hij dat het slachtoffer dronken was, terwijl dat niet klopte. Na de feiten van verkrachting werd het slachtoffer nog gedwongen met hem op café te gaan.

Volgens de procureur had de man in het verleden al gelijkaardige feiten gepleegd. Naast de celstraf bij verstek is hij voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. Aan het slachtoffer moet hij 6.865 euro schadevergoeding betalen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio