Rechtbank Hasselt beveelt internering man die jongens aanrandde

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft woensdag de internering bevolen van een 41-jarige man uit Herk-De-Stad die vier jongens van een volleybalclub aanrandde. Hij vergreep zich ook aan twee jongens op een bus. Met snoep en drank won hij het vertrouwen van de jongens, waarna hij hun geslachtsdelen betastte.

De zwakzinnige en minderbegaafde beklaagde, die de netten ophing en de zaal opruimde bij de volleybalclub, verklaarde dat hij het uit vriendschap deed. Hij was na zijn aanhouding door de onderzoeksrechter naar een psycholoog gestuurd om therapie te volgen, maar in mei 2013 pleegde hij de feiten op de bus. De slachtoffers waren tussen de 10 en 13 jaar oud.

Op zijn computer werd ook kinderporno aangetroffen. De gerechtsdeskundige kwam tot het besluit dat de beklaagde toen en nu nog in een staat van zwakzinnigheid verkeerde. Daardoor kan hij zijn daden niet controleren en is hij een gevaar voor de maatschappij. Volgens de rechtbank is het recidivegevaar groot.

Volgens de rechtbank hebben de ouders van de beklaagde goede bedoelingen met hun zoon, maar is het voor hen een zware last hun zoon onder controle te houden. Een ambulante therapie zou onvoldoende zijn. Aan vier slachtoffers en hun ouders moet de man in totaal 7.762 euro schadevergoeding betalen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio