© AFP

Topvrouw Thomas Cook stapt onverwacht op

De Britse reisorganisatie Thomas Cook neemt afscheid van bestuursvoorzitter Harriet Green. Zij treedt met onmiddellijke ingang af en wordt opgevolgd door operationeel directeur Peter Fankhauser. Dat maakte Thomas Cook woensdag bekend.

gjs

Het vertrek van Green komt onverwacht. Zij stond pas twee jaar aan het hoofd van het concern. In een verklaring liet ze weten dat ze haar werk heeft afgerond en nieuwe uitdagingen wil aangaan. Green kreeg veel waardering voor een reorganisatie waarmee ze de in problemen geraakte onderneming wist te redden. De beurswaarde van Thomas Cook bedraagt inmiddels bijna 2 miljard pond (2,5 miljard euro), dat was minder dan 150 miljoen pond toen Green in 2012 aan het roer kwam te staan.

Fankhauser werkt al dertien jaar voor Thomas Cook. Hij gaf eerder leiding aan de Britse activiteiten.

Thomas Cook maakte woensdag verder bekend dat het bedrijfsresultaat in het gebroken boekjaar dat in september afliep met 44 procent is gestegen tot 323 miljoen pond, wat vrijwel in lijn is met de verwachtingen. De onderneming stelde echter dat het groeitempo dit boekjaar zal vertragen vanwege het zwakkere handelsklimaat.