‘Florent was met muziek bezig, niet met zijn imago’

Print
‘Florent was met muziek bezig, niet met zijn imago’

Foto: archief

Tongeren -

2014 is een uitzonderlijk jaar wat Limburgse rockreleases betreft, maar nu komt er toch nog wel een heel speciale uitgave bij: ‘Ceci n’est pas un disque’, het eerbetoon aan Florent Pevée, de jonge beloftevolle Limburgse muzikant die vorig jaar om het leven kwam. Aanstaande zaterdag volgt het tributeconcert in Muziekodroom en kan je het album kopen.

‘Florent Pevée (22) uit Tongeren, frontman van de succesvolle Limburgse rockband Kabul Golf Club, is vrijdagochtend om het leven gekomen bij een bizar verkeersongeval op de Grote Ring in Hasselt’. Zo luidde de eerste zin van het artikel dat op zaterdag 30 november 2013 verscheen in Het Belang van Limburg.

De dood van de jonge muzikant - student aan PXL Music, frontman van Kabul Golf Club maar ook actief in The Rott Childs - sloeg in als een bom. En niet alleen in het muzikantenmilieu.

Wie ‘Ceci n’est pas un disque’ aanschaft (18 euro, een eerste oplage van 500 stuks), krijgt véél meer dan enkel een vinylplaat. Er zit ook een zwarte enveloppe in de hoes met daarin een cd-versie en een magazine, allemaal fraai vormgegeven door ontwerper Steebz Khuan. In het boekje staat het Humo-interview dat journalist Frederick Vandromme afnam met vrienden, bandleden en familie van Florent Pevée.

Ceci n’est pas un concert, op 29/11, vanaf 18u30 in Muziekodroom Hasselt. www.muziekodroom.be , www.hypertensionrecords.com .

Lees meer over het eerbetoon aan Florent in Het Belang van Limburg.