Food

Eerste Michelinster voor ‘The Jane’ van Sergio Herman

Print

’The Jane’, het nieuwe restaurant in Antwerpen van Sergio Herman en Nick Bril, heeft zijn eerste Michelinster binnengehaald. De top in België blijft ongewijzigd voor Michelin: De Karmeliet, Hertog Jan en Hof Van Cleve behouden hun drie sterren.

In de 59ste editie van de Michelin gids voor België en Luxemburg krijgen tien Belgische restaurants een eerste ster: vier in Wallonië, drie in Brussel en drie in Vlaanderen. Eén van die Vlaamse restaurants is ‘The Jane’, dat geprezen wordt omwille van zijn ‘weldoordachte, lichte gerechten die een sensationele smaakharmonie opleveren’. Sergio Herman was zelf niet aanwezig om de ster op te halen, die eer liet hij aan zijn culinaire partner Nick Bril.

De andere restaurants die voor het eerst een ster krijgen zijn Philippe Meyers (Eigenbrakel), Da Mimmo (Sint-Lambrechts-Woluwe), Publiek (Gent), D’Oude Pastorie (Lochristi), Aux Petis Oignons (Geldenaken), Le Pigeon Noir (Ukkel), Le Monde est Petit (Etterbeek), Pieds dans le Plat (Marenne) en Héliport Brasserie (Luik). In het Groothertogdom Luxemburg wordt één restaurant beloond met een Michelin ster: La Cristallerie (Luxemburg stad).

Aan de top wijzigt er niets: Peter Goossens van Hof van Cleve en Geert Van Hecke van De Karmeliet behouden hun drie sterren - Michelin is het dus niet eens met Gault Millau, die de score van Van Hecke met een punt liet zakken. Ook Hertog Jan, dat van locatie veranderde, blijft goed voor drie sterren.

In Oost-Vlaanderen verliest ‘ ’t Huis van Lede’ zijn ster op verzoek van chef Frederick Dhooge, die zijn Michelinster liever kwijt was omdat ze klanten aantrok die zijn keuken ‘te simpel’ vonden. Ook de restaurants Prêt à Gouter (Zolder), Lemonnier (Lavaux-Sainte-Anne) en La Frairie (Perwez) verliezen hun Michelinster.

In totaal heeft de Michelin gids voor België en Luxemburg drie restaurants van drie sterren, 17 restaurants van twee sterren en 117 restaurants met één ster, waarvan 11 nieuwe.

Bekijk hier alle sterrensrestaurants in uw buurt

(Geel: één ster, Oranje: twee sterren, Rood: drie sterren)

Bekijk de volledige lijst:

Niet te missen