© JoGe

Weinig hinder bij openbare diensten

De scholen, kindercrèches, ziekenhuizen en stedelijke diensten in Limburg zijn allemaal open en functioneren normaal. Er wordt geen gevolg gegeven aan de oproep van de vakbonden om te staken. Een paar kleinere schooltjes zijn wel dicht gebleven. In sommige regio's wordt het huisvuil vandaag niet opgehaald.

fivr/Belga

Aan de schoolpoorten en ingang van de ziekenhuizen stonden hier en daar wel vakbondsmensen om aan ouders en andere bezoekers pamfletten uit te delen, maar het personeel ging gewoon aan de slag. Operationeel is er dan ook geen hinder. “Geen noemenswaardig verschil met andere werkdagen”, aldus Jurgen Ritzen van het Ziekenhuis Oost Limburg in Genk. De stadsdiensten van Hasselt zijn allemaal open. Alleen de containerparken zijn dicht, maar dat is op andere maandagen ook zo.

Aan de universiteit en de hogescholen gaan alle lessen gewoon door. “Alleen enkele docenten en studenten die toch het openbaar vervoer wilden gebruiken om op de campus te geraken, hebben vertraging opgelopen”, aldus Nick Daenen van Hogeschool PXL.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio