© erna aerts

Ahmadiyyagemeenschap helpt Natuurpunt met planten

De Ahmadiyygemeenschap en Natuurpunt Beringen sloegen op 22 november de handen in elkaar om enkele haagkanten aan te planten.

erna aerts

Zo’n 35 leden van de Ahmadiyygemeenschap werden verwelkomd door Natuurpunt Beringen in de Vallei van de Zwarte Beek. Na een kleine kennismaking werd er gestart met het planten van de haagkant. Iedereen kreeg taken toebedeeld: maaien van het gras, uitzetten van de plantlijn, afzagen van overhangende takken, verdelen van het plantgoed, boren van plantgaten, planten van de bomen, aanduwen van de grond.

Omdat er zoveel vrijwilligers kwamen opdagen konden 2 haagkanten gelijktijdig worden aangepakt.Na het planten van streekeigen planten (180 zomereiken, 70 zwarte elzen, 160 lijsterbessen en 160 sporken) kon de groep ’s middags met de huifkar naar de werkloods gebracht worden. Hier werd soep geserveerd. Na deze gezellige pauze ging het terug naar de Vallei. Het B-plan werd toegepast en zo konden ook nog heel wat gekapte bomen over de beek, naar een droge locatie gebracht worden. Na het gebed en als afsluiting bood de Ahmadiyygemeenschap iedereen een lekkere warme schotel aan.

Natuurpunt Beringen en de Ahmadiyygemeenschap kwamen in contact met elkaar tijdens een interculturele raad van de Stad Beringen. Al snel kwam er het voorstel om een boomplantactie te organiseren. Voor de leden van de Ahmadiyygemeenschap heeft het planten van een jonge boom een grote waarde. Door het aanplanten, schenk je het genot ervan aan de volgende generatie. Tijdens de werkdag werd ons al snel duidelijk dat de Ahmadiyygemeenschap niet enkel uit Pakistanen bestaat. We zaten in een werelds gezelschap: mensen uit Pakistan, Indië, Senegal, Bangladesh, Albanië… Het communiceren verliep dan ook in alle talen: Nederlands, Urdu , Engels, Frans, Duits …

Zowel de Ahmadiyygemeenschap als Natuurpunt Beringen kijken al uit naar de volgende gemeenschappelijke activiteiten.

Meer info: www. natuurpuntberingen.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio