Sporting Nelo komt er met de schrik van af in Merksem

Sporting NeLo is zondagavond in Merksem ontsnapt aan het eerste puntenverlies van het seizoen. NeLo kon in de aanvangsfase van de wedstrijd nog enigszins mee met een fris spelend Merksem, maar dan ging het al heel snel berg af met Sporting.

Spooren S

NeLo speelde loom, was traag in de omschakeling en opbouw en keek na 10 minuten reeds tegen een 8-5 achterstand aan. Sporting kreeg dan gedurende 12 minuten geen bal meer gepot, ook in de dekking was de organisatie vaak weg, er was geen gretigheid, duels werden verloren en bijna elke afvallende bal was voor Merksem. NeLo was compleet van slag en zag na 20 minuten bij een 11-5 tussenstand de bui al hangen. Olse Merksem werd niet veel in de weg gelegd, het maakte zelfs maar één fout, het vergat NeLo voor de pauze helemaal KO te slaan en het was weer dankzij een sterk keepende Brecht Vanbrabant dat Sporting mocht gaan rusten met maar 5 doelpunten verschil, ruststand 16-11.

Na de pauze zagen we een heel ander NeLo: had coach Qerimi zijn mannen eindelijk wakker gekregen? Sporting ging nu met een ander tempo de wedstrijd in handen nemen en had Merksem na 10 minuten bij een 21-19 stand bijna te pakken. Olse had zich duidelijk op de adem getrapt en moest nu lijdzaam toezien dat een conditioneel sterker NeLo dichterbij sloop, na 3 kwartier wedstrijd was alles te herdoen, 23-23.

Merksem zal zich wel beklaagd hebben dat het in de eerste helft de kansen heeft laten liggen, het verhaal van het deksel en de neus weet u wel. De NeLo dekking had nu wel alles onder controle en ook aanvallend begon vlotter te lopen, dit resulteerde in een 24-27 voorsprong na 50 minuten wedstrijd. Deze voorsprong gaf NeLo niet meer uit handen en de wedstrijd werd dan opnieuw winnend afgesloten met 28-31, de negende zege op rij.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio