© Eddy Vleugels

Lagere school HARTeLU(s)T bezoekt kinderen en leerkrachten in Pola de Siero (Spanje)

Een afvaardiging van de Lagere school HARTeLU(s)T Tessenderlo bezocht de Spaanse kinderen en leerkrachten in Spanje naar aanleiding van hun Comeniusproject.

Eddy Vleugels

Een delegatie van de lagere school HARTeLU(s)T Tessenderlo is begin november op bezoek geweest in Pola de Siero, in Spanje, naar aanleiding van hun Comeniusproject 'Music and Traditions, Join Us'. Daar werden ze in het stadhuis door burgemeester José Antonio Somoano officieel ontvangen. De burgervader benadrukte het belang van dit grensoverschrijdend initiatief voor zowel de kinderen als de leerkrachten van Spanje, Frankrijk en België.

Gedurende het verblijf konden de leerkrachten genieten van heel wat muzikale activiteiten en traditionele gewoonten die de Spaanse vrienden met veel enthousiasme hadden voorbereid.Ze bezochten ook heel wat klassen en konden de kinderen en de leerkrachten volop aan het werk zien.Het Spaanse oudercomité organiseerde de jaarlijkse 'Magüestu' en deelde aan iedereen gepofte kastanjes en appelsap uit. De volwassenen konden genieten van Sidra, de lokale Asturische drank.

De Looise kinderen leerden in de loop van oktober en november heel wat Spaanse woorden, dansjes en liedjes, die ter plaatse via een filmpje getoond werden.

Van zaterdag 9 mei tot woensdag 13 mei 2015 bezoeken de leerkrachten en kinderen uit Spanje en Frankrijk de school in Tessenderlo. Er zijn heel wat activiteiten gepland met als hoogtepunt 'Gek op de speelplek'" op zondag 10 mei 2015, een dag vol muziek en traditie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio