© JG

-

McLeish loopt spierscheur op tijdens training met Okri

Het begin van de terugronde smaakt in Genk als een nieuwe start. Eentje met veel defensieve kopzorgen, maar ook met enkele langverwachte rentrees. In de kern zitten verloren zoon Okriashvili en een herstelde Joseph-Monrose. En ook de band met de twaalfde man raakt eindelijk geheeld.

MG

Zo pakt coach Alex McLeish er zijn eigen blessure met de glimlach bij: de Schot liep een spierscheur op, toen hij Okriashvili op de vrije woensdag een extra trainingssessie gaf. “Ik ben zeker out voor zondag”, grijnsde Alex McLeish. “Het zal me leren om voluit tegen de bal te trappen zonder opwarming.”

McLeish stoomde Tornike Okriashvili eigenhandig klaar voor het grote werk. “Hij kan zeker nog geen 90 minuten aan, maar ik zet hem wel op de bank. Door de schorsing van Kara en blessure van Tshimanga – en waarschijnlijk Buffel, die nog niet met de groep trainde – mist onze ploeg zondag ervaring. Daarom neem ik Okri er nu al bij. Mentaal geeft hij een goeie indruk, hij heeft weer een glimlach op zijn gezicht. Of de problemen opgelost zijn, zal de toekomst moeten uitwijzen.”

Meer kwaliteit vooraan

Maar er is meer. McLeish is op zoek naar oplossingen voor de offensieve problemen.“Defensief zit het snor zit. Maar we creëren te weinig gevaar. Het wordt stilaan money time, play-off 1 mag ons niet ontglippen. Ervaren spelers als Okri, Mboyo en Kagé, maar ook Buffel en Cissé moeten de kar trekken door hun niveau op te krikken. Ik ben blij dat daar ook Steeven Joseph-Monrose bijkomt. Ik heb hem met een selectie beloond, omdat hij iets extra brengt op training.”